Rejestracja  | Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czujnik ciśnienia opon
Autor Wiadomość
mkrak1973


Samochód: Touareg V6 TDI 2014
Wiek: 45
Dołączył: 21 Wrz 2013
Posty: 685
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-06-30, 08:51   

Odczuwam potrzebę posiadania takiego czegoś, bo np. tydzień jeździłem z gwoździem.
Nie wiedziałem że potrzebne są kable, wydawało mi się że odbywa się to bezprzewodowo czujnik - odbiornik.
W takim razie kupię jakieś niezależne rozwiązanie oparte o czujniki - odbiornik. Jest tego cała masa od 100 do 200 USD.
 
 
uhrw700 
GR


Samochód: VW Touareg 7P 3.0 TDI
Dołączył: 24 Sty 2012
Posty: 25
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2015-03-24, 20:01   

Mam kola 18 a chcialbym zalozyc 20 i tu pytanie czy moge przelozyc czujniki i czy beda dzialac bez programowania .
_________________
ABT 282 KM 580Nm
ABT Level Control VA ca. 40 mm / HA ca. 30 mm
ABT Spoiler dachowy
 
 
JADAR62 


Wiek: 55
Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 4182
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2017-04-30, 09:49   

uhrw700, będą bez względu na rozmiar felgi.
_________________
CASA V6 TDI 300KM - 2008 prawie FULL
 
 
JADAR62 


Wiek: 55
Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 4182
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2017-04-30, 09:51   

Czy ktoś może sprawdzić jaki nowy nr kodowy mają czujniki ciśnienia kół montowane w miejsce 4F0 907 275B :?:
_________________
CASA V6 TDI 300KM - 2008 prawie FULL
 
 
JADAR62 


Wiek: 55
Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 4182
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2017-05-31, 07:05   

Sprawdzone - zamiennik do 4F0 907 275B to - 7PP 907 275F.
_________________
CASA V6 TDI 300KM - 2008 prawie FULL
 
 
Johnny Bravo 

Samochód: Touareg 4.2 V8 04'
Dołączył: 06 Kwi 2017
Posty: 33
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2018-01-13, 08:34   

Czy po kupnie używanych czujników muszę je programować do swojego samochodu?
 
 
JADAR62 


Wiek: 55
Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 4182
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-01-13, 09:39   

Do wersji po lifcie - NIE. Przed, nie wiem.
_________________
CASA V6 TDI 300KM - 2008 prawie FULL
 
 
Johnny Bravo 

Samochód: Touareg 4.2 V8 04'
Dołączył: 06 Kwi 2017
Posty: 33
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2018-01-13, 15:18   

Dam znac jak zamontuje przygotowuje felgi i opony na lato to w przyszłym tygodniu mają być złożę do kupy i zobaczymy.
 
 
rochserv 
Magik

Samochód: T. 3.0 TDI
Dołączył: 15 Sty 2013
Posty: 3162
Skąd: Lubin/Wrocław
Wysłany: 2018-01-13, 16:42   

Jakim cudem nie, skąd sterownik ma poznac numery czujnikow?
_________________
Lepsze jest wrogiem dobrego.
 
 
toucin

Samochód: T-REX 4.2 tdi ckda 7p
Dołączył: 05 Gru 2016
Posty: 475
Wysłany: 2018-01-13, 17:41   

w t2 montujesz o tym samym numerze i auto od razu wykrywa zadnego kodowania ani wpisywania numeru zresztą w vcds niema tego nawet gdzie wpisac :roll:
 
 
JADAR62 


Wiek: 55
Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 4182
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-01-14, 00:16   

toucin, dokładnie. Taki sam nr zakładasz i działa.
_________________
CASA V6 TDI 300KM - 2008 prawie FULL
 
 
rochserv 
Magik

Samochód: T. 3.0 TDI
Dołączył: 15 Sty 2013
Posty: 3162
Skąd: Lubin/Wrocław
Wysłany: 2018-01-14, 02:15   

Nie wpisuje sie ale czujniki musza sie aktywowac a czasem to nie takie proste zeby chcialy nadac jakis sygnał. Ciekawa oferta na nowe czujniki jest na Amazonie.... Ok 160 zl za sztuke z dostawą przy zamowieniu 4

https://www.amazon.com/gp...S47JVE0TFYVD3DX
_________________
Lepsze jest wrogiem dobrego.
 
 
toucin

Samochód: T-REX 4.2 tdi ckda 7p
Dołączył: 05 Gru 2016
Posty: 475
Wysłany: 2018-01-14, 10:59   

najprostszym sposobem aktywowania czujnikow jest spuszczenie powietrza o ok pol atm a jesli chodzi o zakup nowych to kupujemy sobie taki zestaw http://allegro.pl/program...6074666684.html i klonujemy sobie sami a nastepne czujniki kosztuja nas 120 brutto :mrgreen: 8-)
 
 
JADAR62 


Wiek: 55
Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 4182
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-01-14, 11:54   

toucin, w tej cenie można kupić komplet oryginalnych czujników. Ale przy zakupie kolejnych ma to sens.
_________________
CASA V6 TDI 300KM - 2008 prawie FULL
 
 
toucin

Samochód: T-REX 4.2 tdi ckda 7p
Dołączył: 05 Gru 2016
Posty: 475
Wysłany: 2018-01-14, 12:21   

ano ba cena ta sama a gadżet zostaje :mrgreen:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Styl created by enquish from Slums-Attack.org poprawka v1.1 by DRaGoN

Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11