Rejestracja  | Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Unieruchomiony Touareg nie można otworzyć auta
Autor Wiadomość
rochserv 
Magik

Samochód: T. 3.0 TDI
Dołączył: 15 Sty 2013
Posty: 3166
Skąd: Lubin/Wrocław
Wysłany: 2018-12-05, 21:12   

Kabine trzeba otworzyc....ale to nie jest temat na publiczne forum.
Nauczka taka ze zamek mechaniczny warto miec sprawny.
_________________
Lepsze jest wrogiem dobrego.
 
 
toucin

Samochód: T-REX 4.2 tdi ckda 7p
Dołączył: 05 Gru 2016
Posty: 478
Wysłany: 2018-12-06, 08:19   

problem w tym ze u mnie jak zamarzł to nawet od środka klamką nie szlo go otworzyć nie sprawdzałem jak to działa bo stało sie tylko pare razy i olałem sprawę prawdopodobnie woda wpłynęła po klamce do srodka i zamarzł mechanizm trza było wsiadać od kierowcy :roll:
ja tam wywaliłbym szybę (na allegro już kupisz za 2 stówki wiec nie taki majątek ) a nawet jak otworzy maske to moze nic nie dac :mrgreen:
  
 
 
wga 
wga

Samochód: 3.0 TDI 2011
Dołączył: 30 Cze 2013
Posty: 25
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2018-12-06, 15:06   

No właśnie, co da otwarcie maski?
_________________
wga
 
 
smiko

Dołączył: 03 Maj 2012
Posty: 16
Wysłany: 2018-12-06, 18:49   

jezeli to aku to podładowanie może da opcję otwarcia z pilota
ale po poznaniu historii kessy wyglada na to że to to wiec nie ma opcji i szyba poleci..
bede z tym walczył w przyszłym tyg.. dam znać co sie stało
 
 
Żeglarz 

Samochód: Touareg
Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 1761
Skąd: Warszawa

Wysłany: 2018-12-06, 20:15   

Przecież masz (?) w OC możliwość bezpłatnego holowania ! Szkoda szyby.
_________________
`05r. 3,0 TDI aut.+pneumat.
 
 
toucin

Samochód: T-REX 4.2 tdi ckda 7p
Dołączył: 05 Gru 2016
Posty: 478
Wysłany: 2018-12-06, 21:30   

chyba w AC :?:
 
 
rochserv 
Magik

Samochód: T. 3.0 TDI
Dołączył: 15 Sty 2013
Posty: 3166
Skąd: Lubin/Wrocław
Wysłany: 2018-12-06, 21:58   

Wygląda ze kluczyk zwiera tylko styki a zamek potrzebuje prądu zeby sie odryglowac. Podpialbym sie do jakiegoś plusa od halogenu żeby malym prądem podladowac aku.
_________________
Lepsze jest wrogiem dobrego.
 
 
toucin

Samochód: T-REX 4.2 tdi ckda 7p
Dołączył: 05 Gru 2016
Posty: 478
Wysłany: 2018-12-07, 08:24   

jeśli niema reakcji na pilot to może rzeczywiscie padł aku :roll:
 
 
smiko

Dołączył: 03 Maj 2012
Posty: 16
Wysłany: 2018-12-08, 17:39   

2 pytania:

A) czy ktos moglby spojrzec pod maske i podejrzec jaki kolor kabli idzie do wentylatora chlodnicy?? Bo mam killa wiazek dostepnych z prawego nadkola. Chcialbym sie wpiac w plusa od wentylatota bo moze jest spiety z aku??

B) czy podpiecie prostownika czy innego aku pod halogen cos da? Chyba konputer odcina ta wiazke od zasinalnia i podanie tam proadu niczego nie da???
 
 
gjozwiak 

Samochód: Touareg V6 3,0 CEXA pneumatyka
Dołączył: 09 Lip 2013
Posty: 29
Wysłany: 2018-12-08, 17:57   

Piszesz, że mrugają kierunkowskazy, czyli prądu jest jednak trochę
Po co drążyć temat doładowania aku.
Spróbuj odblokować klapę trzymając dłużej środkowy przycisk pilota, Jeśli masz dwa kluczyki a wspominałeś, że masz to spróbowałbym mechanicznie kluczykiem otworzyć drzwi kierowcy - trzeba użyć trochę siły.
 
 
wga 
wga

Samochód: 3.0 TDI 2011
Dołączył: 30 Cze 2013
Posty: 25
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2018-12-08, 18:31   

Zdjęcie pokazuje złącze kabli do zasilania wentylatora. Miejsce: prawa, górna strona chłodnicy. Do wentylatora czarny i czerwony, od wtyczki dwa czarne. Jak widać przekrój przewodów zacny. Kable idą w stronę lewego nadkola. Ale wątpię czy jest to połączone z + aku. Raczej rozłączany jest przewód + i pewnie przez przekaźnik.

1.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 5,38 MB

_________________
wga
 
 
smiko

Dołączył: 03 Maj 2012
Posty: 16
Wysłany: 2018-12-08, 18:47   

2h miendlilem kluczykiem w zamku.. pilotami podobnie..
Lapie sie wszystkiego czego moge zanim pojdzie szyba..

Moze ktos kolor kabli do wentylatora chlodnixy podpowiedziec??
 
 
smiko

Dołączył: 03 Maj 2012
Posty: 16
Wysłany: 2018-12-08, 19:11   

O raany.. kable masakra
No to juz wiem ze tego nie ogarne :((
 
 
lorak1974 
LORAK

Samochód: TOUAREG V10 2005
Dołączył: 14 Lut 2015
Posty: 546
Wysłany: 2018-12-08, 20:43   

A szybę w klapie bagażnika masz uchylną ? Bo jak tak to może by spróbować podać napięcie na mikrostyk ... . Może się otworzy szyba . Pamiętam że do tego mikrostyku jest dostęp . Chyba... .
 
 
wga 
wga

Samochód: 3.0 TDI 2011
Dołączył: 30 Cze 2013
Posty: 25
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2018-12-08, 21:06   

Masz hak? Tam powinien być + w gnieździe
_________________
wga
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Styl created by enquish from Slums-Attack.org poprawka v1.1 by DRaGoN

Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12