Rejestracja  | Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Radio android - antena GPS
Autor Wiadomość
Axim33 

Samochód: Touareg 3.2 LPG
Dołączył: 23 Cze 2015
Posty: 54
Wysłany: 2018-06-27, 22:48   Radio android - antena GPS

Mam zamiar wymienić radio na model z androidem. O jedną rzecz chciałbym dopytać - mianowicie o antenę gps. Z tego co widzę we wszystkich jest na kablu - i tu pytanie - jak to wyprowadzić na "wierzch"? w sensie deskę rozdzielczą.
 
 
rochserv 
Magik

Samochód: T. 3.0 TDI
Dołączył: 15 Sty 2013
Posty: 3267
Skąd: Lubin/Wrocław
Wysłany: 2018-06-28, 02:54   

Nie na deskę tylko umocowac pod deską, albo schować w słupku A.
To sa anteny mikrofalowe więc mozna dac zlacza SMA i kabel jak do wifi.
_________________
Lepsze jest wrogiem dobrego.
 
 
Axim33 

Samochód: Touareg 3.2 LPG
Dołączył: 23 Cze 2015
Posty: 54
Wysłany: 2018-06-28, 12:50   

Antena taka:

def408764bb8b2144b221cc4cde9.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 293,04 KB

 
 
kamil722 

Samochód: Touareg 3,0tdi 300KM 2007r
Wiek: 36
Dołączył: 10 Mar 2017
Posty: 79
Skąd: Tomaszów Lubelski
Wysłany: 2018-06-28, 14:39   

Ja mam kable pociągnięte przez schowek do skrzyneczki z bezpiecznikami a pudełko z GPS przyklejone w samym rogu pod naklejką z nr rejestracyjnym. W ogóle nie zwracam na to uwagi, nic nie przeszkadza.
_________________
Nie znasz dnia ani godziny kiedy trafisz na jadącego z dozwoloną prędkością...
 
 
 
Axim33 

Samochód: Touareg 3.2 LPG
Dołączył: 23 Cze 2015
Posty: 54
Wysłany: 2018-06-28, 14:58   

Ok. To zamawiam i będę z tym walczyć.
 
 
orz3ch 


Samochód: Touareg 2005 3.0 BKS
Wiek: 32
Dołączył: 05 Sty 2017
Posty: 11
Skąd: Stargard
Wysłany: 2019-05-14, 19:44   

Witam,
podepne sie pod temat radia android.posiadam takie:
https://allegro.pl/oferta/nawigacja-radio-vw-touareg-t5-android-8-4gb-montaz-7637867311

Wszystko podlaczone jak nalezy radio sie wlacza po przekreceniu zaplonu i gasi po wyjeciu kluczyka ze stacyjki. Ale mam jeden zajebiscie wazny problem- nie mam dzwieku z tego radia czy to jest muzyka z telefonu przez bluetooth czy muzyka z YT o radiu fm moge zapomniec bo nawet nie wykrywa stacji.... I nasuwa sie pytanie w czym problem?? Z glosnikow wydobywa sie tylko szum w tle nic wiecej. Mial ktos podobny problem? wujek google podpowiedzial ze takie radio nie ma komunikacji z fabrycznym wzmacniaczem. Drugi slad to fabryczny zestaw glosnimowiacy, ktory "wycisza" radio do zera bo nie wykrywa zadnego. Chyba ze spalone koncowki mocy i radio do oddania... Reset ustawien fabrycznych nic nie daje. Co myslicie o tym ?
 
 
Marcus 


Samochód: Touareg 3.0 tdi (240) 270 KM 600nm 2008r
Wiek: 42
Dołączył: 30 Mar 2015
Posty: 772
Wysłany: 2019-05-14, 21:59   

od zestawu masz oddzielną kostkę. nie podłączaj jej i zobacz. nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba zielona. I tak Ci chyba nie potrzebny zestaw bo masz w radiu oddzielnie zestaw. u mnie zamiennik działał bez zarzutu ale zdecydowanie wolę rns510.
_________________
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ;-)
 
 
Dubelt 


Samochód: Touareg '04 R5/manual
Dołączył: 15 Paź 2015
Posty: 731
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2019-05-16, 11:29   

A jakie wcześniejsze radio miałeś?
Może masz po CAN dźwięk do wzmacniacza...

orz3ch napisał/a:
Witam,
podepne sie pod temat radia android.posiadam takie:
https://allegro.pl/oferta/nawigacja-radio-vw-touareg-t5-android-8-4gb-montaz-7637867311

Wszystko podlaczone jak nalezy radio sie wlacza po przekreceniu zaplonu i gasi po wyjeciu kluczyka ze stacyjki. Ale mam jeden zajebiscie wazny problem- nie mam dzwieku z tego radia czy to jest muzyka z telefonu przez bluetooth czy muzyka z YT o radiu fm moge zapomniec bo nawet nie wykrywa stacji.... I nasuwa sie pytanie w czym problem?? Z glosnikow wydobywa sie tylko szum w tle nic wiecej. Mial ktos podobny problem? wujek google podpowiedzial ze takie radio nie ma komunikacji z fabrycznym wzmacniaczem. Drugi slad to fabryczny zestaw glosnimowiacy, ktory "wycisza" radio do zera bo nie wykrywa zadnego. Chyba ze spalone koncowki mocy i radio do oddania... Reset ustawien fabrycznych nic nie daje. Co myslicie o tym ?
 
 
orz3ch 


Samochód: Touareg 2005 3.0 BKS
Wiek: 32
Dołączył: 05 Sty 2017
Posty: 11
Skąd: Stargard
Wysłany: 2019-05-16, 17:40   

Wczesniej to bylo MFD2 i zapewne tak jak piszesz Dubelt sygnal do wzmacniacza idzie po CAN. Do radia ktore zakupilem jest adapter can https://photos.app.goo.gl/7SMQgnxo63SAjRFv7

rozmawialem ze jednym elektrykiem i powiedzial ze taki modul jak do systemi audi bose moze pomoc rozwiazac problem

https://allegro.pl/oferta/interfejs-bose-do-audi-a4-a6-a8-tt-tyl-przod-i-sub-6793545098

ile w tym prawdy nie wiem. Jestem umowiony do speca- przez telefon mowil ze sa 2 sposoby
1. oszukac wzmacniacz jakims modulem albo wiazka
2. wywalic fabryczny wzmacniacz i podlaczyc to tak zeby sygnal szedl tylko z radia na glosniki
 
 
Dubelt 


Samochód: Touareg '04 R5/manual
Dołączył: 15 Paź 2015
Posty: 731
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2019-05-17, 12:52   

Wg. mnie ten adapter can to tylko do kierownicy a nie do dekodowania dźwięku.

Zostaje ci pociągnąć wiązkę głośników do bagażnika - wzmacniacz wywalić.
Trzeba będzie również pokombinować ze zwrotnicami bo tam każdy głośnik osobno jest wyprowadzony.... a kanałów masz 4 w nowym radiu...
 
 
toucin

Samochód: T-REX 4.2 tdi ckda 7p
Dołączył: 05 Gru 2016
Posty: 566
Wysłany: 2019-05-17, 13:56   

te chińczyki maja ponoć słabe audio wiec lepiej kombinować żeby zagadało na oryginalnym wzmacniaczu :roll:
 
 
rochserv 
Magik

Samochód: T. 3.0 TDI
Dołączył: 15 Sty 2013
Posty: 3267
Skąd: Lubin/Wrocław
Wysłany: 2019-05-18, 08:16   

Dzwiek idzie do wzmacniacza po analogu (4kanały ) ,CAN jest do sterowania wzmacniaczem. Niezaleznie czy byla to wersja z 10 pasywnymi glosnikami , czy wzmacniacz 8 kanalow (11gl) lub 10 kanałow (10gl).
Albo zalozysz inny piecyk 4 kanały + zwrotnice ,albo bez wzmacniacza same zwrotnice .
_________________
Lepsze jest wrogiem dobrego.
 
 
Dubelt 


Samochód: Touareg '04 R5/manual
Dołączył: 15 Paź 2015
Posty: 731
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2019-05-18, 16:21   

Hmmm...
powiedz prosze w takimrazie na ktorych pinach z radia wychodza 4 kanaly w strone piecyka...


U mnie zgodznie ze schematem, nie ma przewodow/zlaczki

20190310_161837.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 4,08 MB

20190310_162053.jpg
Plik ściągnięto 1 raz(y) 2,87 MB

20190310_162100.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 3,82 MB

 
 
rochserv 
Magik

Samochód: T. 3.0 TDI
Dołączył: 15 Sty 2013
Posty: 3267
Skąd: Lubin/Wrocław
Wysłany: 2019-05-18, 19:17   

A normalnie , wejscia do wzmaka sa typu hi input i sa podpiete pod wyjscie na glosniki .
Po przekodowaniu na digital sound package chyba charakterystyke troche zmienia .
_________________
Lepsze jest wrogiem dobrego.
 
 
Dubelt 


Samochód: Touareg '04 R5/manual
Dołączył: 15 Paź 2015
Posty: 731
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2019-05-20, 09:45   

Nie rozumiemy się.

Pokazałem ci mój przypadek RNS2CD.
Plakietka z wyjściem pokazuje że głośniki powinny być wpięte w 2gie złącze.
U mnie tego złącza nie ma. Nie ma wiązki.
Dźwięk gra :)

pytanie jak do wzmacniacza płynie... ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Styl created by enquish from Slums-Attack.org poprawka v1.1 by DRaGoN

Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12