Rejestracja  | Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
NAVIPREMIUM - dedykowane systemy nawigacyjne do VW TOUAREG
Autor Wiadomość
naviPremium

Dołączył: 24 Sie 2015
Posty: 28
Wysłany: 2015-09-28, 15:09   NAVIPREMIUM - dedykowane systemy nawigacyjne do VW TOUAREG

Cześć Wszystkim!

Zapewne wielu z was zastanawia się nad zakupem dedykowanej bądź uniwersalnej stacji multimedialnej.
Prawdopodobnie niektórzy mieli już do czynienia z takimi stacjami i mają wyrobione jakieś zdanie na ten temat.

My chcielibyśmy zaproponować Wam stacje na Androidzie, które są już kolejną i bardzo udaną generacją urządzeń tego typu.

Krótko o nas:
Sprzedażą i montażem zajmujemy się ponad 5 lat, znamy dokładnie rynek, kwestie techniczne oraz specyfikę samochodów.
Zespół składa się z kilku osób, posiadamy dział handlowy, instalacji i techniczny.

Zdajemy sobie sprawę, że niektórzy będą mocno sceptycznie nastawieni, dlatego obejrzyjcie prezentacje video na YouTube. Zapraszamy Was również do prezentacji w Warszawie oraz zadawania wszelkich pytań.

Z całą pewnością wśród Was są również nasi klienci.

Czekamy na wasz odzew :)

UWAGA!!!
Dla forumowiczów Klubu Touarega oferujemy gratis: lepszej jakości mikrofon zewnętrzny do zestawu głośnomówiącego, aktywny dwukanałowy separator do fabrycznej anteny i 75zł rabatu. Wystarczy przy składaniu zamówienia telefonicznie/mailowo/przez stronę powołać się na forum i swój nick. Bardzo ważne: Oferta jest ważna tylko w przypadku zamówień poza Allegro.

Zapraszamy również do naszego sklepu i biura w Warszawie przy Al. Prymasa Tysiąclecia 76D w celu obejrzenia prezentacji urządzenia i jego możliwości.
Możliwe są większe rabaty w przypadku zamówienia grupowego, pierwszy próg to 5 osób, następny 10.

Specyfikacja techniczna:
http://navipremium.home.p...ecyfikacja.html

Jest to najnowsza generacja urządzeń na Androidzie - procesor Quad Core, ekran 1024x600, 16GB pamięci wewnętrznej.


[img]www.navipremium.home.pl/Zdjecia/forum/touareg/touareg.jpg[/img]
http://allegro.pl/radio-n...5658846683.html

Dla tego modelu nie mamy jeszcze prezentacji wideo, zapraszamy jednak do zapoznania się z prezentacjami innych urządzeń na naszym kanale na YouTube:
https://www.youtube.com/c...qQ0mCwLD7HCTtMQ

Pozdrawiamy
Zespół NaviPremium

Adres sklepu:
naviPremium
Al. Prymasa Tysiąclecia 76D, lok. 17
01-424 Warszawa

Dział Handlowy
883 520 720 / wsparcie@navipremium.pl - Krzysiek
501 080 032 / kontakt@navipremium.pl - Łukasz
http://www.navipremium.eu

Ipremium
ul. Sikorskiego 119, Klaudyn
05-080 Izabelin
NIP 118-173-19-36
Ostatnio zmieniony przez naviPremium 2016-02-09, 15:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
fox33 

Samochód: Touareg 4.2 2004
Wiek: 46
Dołączył: 12 Lut 2014
Posty: 906
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-09-29, 07:59   

Dwa szybkie i proste pytania:
1. ogarniacie zmianę audio w modelach z wzmacniaczem cyfrowym i dżwiękiem po CAN?
2. sterowanie z kierownicy będzie działać?
 
 
naviPremium

Dołączył: 24 Sie 2015
Posty: 28
Wysłany: 2015-09-30, 09:46   

Witaj

1) Mamy dwie wersje dekoderów CAN do Touarega, które obsługują wzmacniacz, choć powiedzmy sobie szczerze - dopiero przy podłączeniu widać finalny efekt. Oczywiście jeśli ktoś zakupi nawigację i wzmacniacz nie będzie działał ma prawo zwrotu. Zdarzało się to przy pierwszych egzemplarzach, jakieś dwa lata temu...
2) Sterowanie z kierownicy działa w pełni od 2007r., w starszych jest różnie, nie jesteśmy w stanie tego zagwarantować, dopiero przy podłączeniu będzie wiadomo.

Pozdrawiam
/Krzysiek
 
 
fox33 

Samochód: Touareg 4.2 2004
Wiek: 46
Dołączył: 12 Lut 2014
Posty: 906
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-09-30, 10:48   

Dzięki za szybką odpowiedź. Czyli sytuacja się nie zmieniła i na razie w T z 2004 r. z wzmacniaczem cyfrowym można zapomnieć o alternatywnym sprzęcie :-(
No chyba, że ktoś poświęci 7 z 11 głośników, żeby mu tylko 4 grały...
 
 
rochserv 
Magik

Samochód: T. 3.0 TDI
Dołączył: 15 Sty 2013
Posty: 2635
Skąd: Lubin/Wrocław
Wysłany: 2015-09-30, 16:21   

Wg mnie niczego nie trzeba poświęcać , wystarczy cztery pasywne zwrotnice dać przy wzmacniaczu i zasilić z czterech kanałów które ma każde współczesne radio . Oryginalny wzmacniacz nie jest 11 czy 12 kanałowy tylko najwyżej 5 z podziałem pasma z przodu na 3 głośniki z tylu na 2 i głośnik średniotonowy z przodu .
_________________
Lepsze jest wrogiem dobrego.
 
 
fox33 

Samochód: Touareg 4.2 2004
Wiek: 46
Dołączył: 12 Lut 2014
Posty: 906
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-10-01, 07:20   

rochserv napisał/a:
Wg mnie niczego nie trzeba poświęcać , wystarczy cztery pasywne zwrotnice dać przy wzmacniaczu i zasilić z czterech kanałów które ma każde współczesne radio . Oryginalny wzmacniacz nie jest 11 czy 12 kanałowy tylko najwyżej 5 z podziałem pasma z przodu na 3 głośniki z tylu na 2 i głośnik średniotonowy z przodu .


Gdyby to było takie proste, to już dawno by sobie z tym poradzili na świecie ;) A niestety do dziś nie ma rozwiązania, które pozwoliłoby zaadaptować alternatywne audio do istniejącego systemu. Oczywiście, można wymienić, wzmacniacz, okablowanie, a nawet głośniki, ale wtedy to nie jest prosta instalacja typu plug&play, tylko całkowita wymiana. A moje pytanie dotyczyło rozwiązania najprostszego, czyli wpięcia alternatywnego audio w istniejącą instalację i cieszenia się z działania ;)
 
 
rochserv 
Magik

Samochód: T. 3.0 TDI
Dołączył: 15 Sty 2013
Posty: 2635
Skąd: Lubin/Wrocław
Wysłany: 2015-10-01, 09:35   

To jest proste rozwiązanie. Dwie zwrotnice stereo po 50 zl wszystkie kable sa przy wzmacniaczu . do tego trzeba tylko cztery pary pociagnac przez auto na tyl albo tylko dwie podpinajac drzwi od przodu.Zakladajac ze dzwiek do wzmacniacza jest przesylany po can infotaiment o predkosci max 100kb to wychodzi mniej niz 50 kb na kanal stereo. Nawet w mp3 to bylaby lipa a takiej kompresji zapewne tam nie ma.
_________________
Lepsze jest wrogiem dobrego.
 
 
piotrkw 

Samochód: Touareg4.2V8, Q74.2TDI, Multivan 2.0 4Motion
Wiek: 54
Dołączył: 06 Mar 2014
Posty: 1274
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 2015-10-01, 11:03   

fox33 napisał/a:
Oczywiście, można wymienić, wzmacniacz, okablowanie, a nawet głośniki, ale wtedy to nie jest prosta instalacja typu plug&play, tylko całkowita wymiana.


Oczywiscie i tak należałoby zrobić w oczekiwaniu na przyzwoity efekt . Reszta operacji to " leczenie syfa pudrem " jak mawiał mój majster ;-) Co z tego , że ekran piękny ( w czasie jazdy i tak za dużo nie popatrzysz ) a odsłuch będzie jak w kiblu na domówce ;-)
Mam porównanie bo w 4.2 mam zmienione wszystko poza RNS i jest naprawdę dobrze , nawet z fabryczna zmieniarką CD.
 
 
naviPremium

Dołączył: 24 Sie 2015
Posty: 28
Wysłany: 2015-10-01, 13:54   

Witam,

Radio oczywiście nie pasuje do każdego samochodu i fakt, że po obejściu wzmacniacza gra jak z kartonowego pudła...

Natomiast, jeżeli CAN współgra ze wzmacniaczem, to wszystko gra pięknie...
Kwestia sprawdzenia... zawsze można radio zwrócić...

Pozdrawiam
Łukasz
 
 
rochserv 
Magik

Samochód: T. 3.0 TDI
Dołączył: 15 Sty 2013
Posty: 2635
Skąd: Lubin/Wrocław
Wysłany: 2015-10-02, 12:39   

naviPremium napisał/a:
Radio oczywiście nie pasuje do każdego samochodu i fakt, że po obejściu wzmacniacza gra jak z kartonowego pudła...

No to slabo jesli samo radyjko nie ma porzadnej koncowki mocy .
A macie jakis model z lepsza koncowką mocy na pokladzie ?
_________________
Lepsze jest wrogiem dobrego.
 
 
naviPremium

Dołączył: 24 Sie 2015
Posty: 28
Wysłany: 2015-10-08, 13:24   

rochserv napisał/a:
naviPremium napisał/a:
Radio oczywiście nie pasuje do każdego samochodu i fakt, że po obejściu wzmacniacza gra jak z kartonowego pudła...

No to slabo jesli samo radyjko nie ma porzadnej koncowki mocy .
A macie jakis model z lepsza koncowką mocy na pokladzie ?


Radio ma taką samą końcówkę mocy jak większość radiów(pwn) na rynku,
Skąd ten pesymizm? Warto być otwartym na nowości :)

Ł.
 
 
fox33 

Samochód: Touareg 4.2 2004
Wiek: 46
Dołączył: 12 Lut 2014
Posty: 906
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-10-09, 08:24   

naviPremium napisał/a:
rochserv napisał/a:
naviPremium napisał/a:
Radio oczywiście nie pasuje do każdego samochodu i fakt, że po obejściu wzmacniacza gra jak z kartonowego pudła...

No to slabo jesli samo radyjko nie ma porzadnej koncowki mocy .
A macie jakis model z lepsza koncowką mocy na pokladzie ?


Radio ma taką samą końcówkę mocy jak większość radiów(pwn) na rynku,
Skąd ten pesymizm? Warto być otwartym na nowości :)

Ł.


To nie pesymizm, tylko lata doświadczeń problemów z audio w Touaregach ;-) Z całego serca życzę żeby Wam się udało ogarnąć ten temat bo tak jak pisałem do tej pory, nikomu jeszcze nie udało się rozwiązać bezproblemowego podłączenia alternatywnego audio w Touaregach z wzmacniaczem cyfrowym i dźwiekiem po szynie CAN. Po prostu nie ma pod co podpiąć głośników, a większość interfejsów i przejściówek CAN nie działa. Pisaliśmy o tym wielokrotnie na tym forum, a jeszcze więcej chyba jest na http://www.clubtouareg.com/forums/

Trzymam za Was kciuki i pewnie będę jednym z pierwszych, którzy się ustawią w kolejce do wymiany jeśli Wam się uda ;-)
 
 
naviPremium

Dołączył: 24 Sie 2015
Posty: 28
Wysłany: 2015-10-12, 14:19   

Fox33

Dzięki za miłe słowa ;-)

Trochę tych touaregów u nas było... w jednych wzmacniacz działał w innych kładliśmy całą instalacje od nowa... ostatnio temat trochę przycichł...
Nic na pewno nie zaszkodzi podjechać i sprawdzić czy działa...

Pozdrowienia
Ł.
 
 
fox33 

Samochód: Touareg 4.2 2004
Wiek: 46
Dołączył: 12 Lut 2014
Posty: 906
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-10-12, 15:47   

Ja ten sam sprzęt sobie sprowadziłem samemu z Chin i całe szczęście, że miałem opcję odesłania towaru to kosztowało mnie to tylko ok 100 PLN ;-)

Ale jak znajdę chwilę czasu to z chęcią do Was podjadę, porozmawiamy i zobaczymy co da się zrobić w tym temacie ;-)
 
 
naviPremium

Dołączył: 24 Sie 2015
Posty: 28
Wysłany: 2015-10-12, 16:11   

fox33 napisał/a:
Ja ten sam sprzęt sobie sprowadziłem samemu z Chin i całe szczęście, że miałem opcję odesłania towaru to kosztowało mnie to tylko ok 100 PLN ;-)

Ale jak znajdę chwilę czasu to z chęcią do Was podjadę, porozmawiamy i zobaczymy co da się zrobić w tym temacie ;-)


Hej,

Wszystkie chinczyki wyglądają identycznie, deska w samochodzie jest jedna, długo szukaliśmy odpowiedniego producenta...
tak czy siak, mamy kilka modułów CAN do VW więc jak będziesz miał ochotę to "wpadnij" , sprawdzimy :mrgreen:

Zapraszam
Łukasz
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Styl created by enquish from Slums-Attack.org poprawka v1.1 by DRaGoN

Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11