Rejestracja  | Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
komunikat brems-assistant werkstatt
Autor Wiadomość
tukobi.pl 

Wiek: 38
Dołączył: 06 Paź 2010
Posty: 47
Skąd: Legnica
Wysłany: 2010-10-17, 18:54   komunikat brems-assistant werkstatt

Witajcie drodzy koledzy. CO pewien czas przy włączaniu pojawia mi się komunikat brems-assistant werkstatt
Świeci się przy tym kontrolka abs i jeszcze jakaś
Jak wyłączę i włączę ponownie silnik to już go nie ma. Macie jakiś pomysł?
_________________
www.tukobi.pl - informatyka dla biznesu
 
 
 
Push upek 

Wiek: 36
Dołączył: 15 Paź 2010
Posty: 101
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-10-17, 21:36   

Coś z Hamulcami, serwo?
 
 
BarD 
V10, 2005

Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 610
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-10-18, 07:14   

jest to częsty błąd i zwykle nie jest związany z żadną usterką. Mowiąc częsty mam na myśli że jak pojedziesz do ASO to powiedza że nie ma żadnego problemu lub zaczną Ci wymieniac np, plyn hamulcowy a moze nie daj Boze inne rzeczy.
Gorzej chyba jak Ci sie pojawia ciagle, zwykle to jest raz na jakis czas i kasuje sie po wylaczeniu zaplonu
 
 
tukobi.pl 

Wiek: 38
Dołączył: 06 Paź 2010
Posty: 47
Skąd: Legnica
Wysłany: 2010-10-18, 07:22   

Dzięki to mnie trochę uspokoiłeś, ale jak będę miał chwilkę to podjadę do Boscha i niech mi sprawdzą
_________________
www.tukobi.pl - informatyka dla biznesu
 
 
 
tukobi.pl 

Wiek: 38
Dołączył: 06 Paź 2010
Posty: 47
Skąd: Legnica
Wysłany: 2010-10-21, 11:20   

No dzis sie okazało że przy tym komunikacie nie działa ABS
_________________
www.tukobi.pl - informatyka dla biznesu
 
 
 
BarD 
V10, 2005

Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 610
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-10-21, 12:46   

to nie moja wina, przyzekam :)
Podjedz do tego Bosha, ja nie mialem okazji sprawdzic czy ABS dziala czy nie
 
 
Judikam 


Samochód: 2.5 R5 2004
Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 2234
Skąd: Czestochowa
Wysłany: 2010-11-26, 22:06   

Wyskoczyl mi dwa razy ten komunikat i po zgaszeniu auta i ponownym uruchmieniu bledy nie bylo. Postanowilem zglebic ten problem. Pojechalem do aso na kompa brak bledow. Szukajac rozwiazania gdzies indziej znalazlem takie informacje
1) jesli swieci sie caly czas uszkodzona pompa hamulcowa
2) raz jest raz nie ma czujnik polozenia pedalu hamulca lub uklad podcisnieniowy ma jakas nieszczelnosc
3) vw oglosil kiedys akcje serwisowa i wymienial jednostki serwisowe poniewaz byly wlasnie takie problemy
Jak sie dowiem cos jeszcze to zamieszcze info
 
 
Judikam 


Samochód: 2.5 R5 2004
Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 2234
Skąd: Czestochowa
Wysłany: 2010-11-27, 10:09   

Wyczytalem jeszcze ze moze to byc czujnik blokady tylniego mostu badz mechanizmu roznicowego. Jedyne usterki ktore nie pokaze na kompie w aso to nieszczelnosc w ukladzie podcisnienia hamulca lub ta jednostka serwisowa reszta po podlaczeniu pod kompa bedzie widoczna.
 
 
Judikam 


Samochód: 2.5 R5 2004
Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 2234
Skąd: Czestochowa
Wysłany: 2010-11-30, 19:10   

Uporalem sie z bledem. Wystarczylo podladowac aku i mam spokoj. Jak sie jeszcze raz pojawi to zamieszcze info i wszelkie proby poradzenia sobie oby tak nie bylo:)
 
 
tukobi.pl 

Wiek: 38
Dołączył: 06 Paź 2010
Posty: 47
Skąd: Legnica
Wysłany: 2010-12-01, 08:56   

A które aku bo są dwa tak?
_________________
www.tukobi.pl - informatyka dla biznesu
 
 
 
BarD 
V10, 2005

Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 610
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-12-01, 09:56   

tukobi.pl, najpewniej to glowne pod siedzeniem kierowcy
 
 
Judikam 


Samochód: 2.5 R5 2004
Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 2234
Skąd: Czestochowa
Wysłany: 2010-12-01, 17:46   

Ja mam tylko jeden aku pod siedzeniem. I dzisiaj znowusz rano wyskoczyl mi blad zgasilem i na nowo wlaczylem silnik i nie ma bledu znowusz na kompa zero bledow. Musze jeszcze sprawdzic kondycje aku. Jutro podjade to majstra zeby mi to sprawdzil. Bo wydaje mi sie ze dzieie mu sie to wtedy jak troszke za maly prad dostaje. Moze aku pada. Bede dalej zzglebial temat i dzielil sie tym co zobacze.
 
 
Judikam 


Samochód: 2.5 R5 2004
Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 2234
Skąd: Czestochowa
Wysłany: 2010-12-02, 17:27   

Sprawdzilem aku fakt po nocnym postoju ma troche maly prad do max barakuje mu 15% ale fachman powiedzial mi ze spokojnie pojezdze jeszcze na nim. Hymm to nie aku podkusilo mnie zeby jechac sprawdzic plyn hamulcowy i co bingo do wymiany. Jutro podskocze do warsztatu zeby mi wymienili i zobacze moze to tu jest problem. Robie wszystko droga eliminacji. Aso tez nie wie co jest bo w kompie nic nie ma. Bede dalej zamieszczal wszelkie info moze komus kiedys pomoze.
 
 
tukobi.pl 

Wiek: 38
Dołączył: 06 Paź 2010
Posty: 47
Skąd: Legnica
Wysłany: 2010-12-04, 10:34   

U mnie wymiana plynu nie pomogla
_________________
www.tukobi.pl - informatyka dla biznesu
 
 
 
Judikam 


Samochód: 2.5 R5 2004
Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 2234
Skąd: Czestochowa
Wysłany: 2010-12-04, 10:38   

Kolego a uporales sie juzz tym problemem? Ijak bys mogl napisac co robiles
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Styl created by enquish from Slums-Attack.org poprawka v1.1 by DRaGoN

Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10